Kristdemokraterna måste sluta agera bigotta förbudsivrare

Jag tycker Kristdemokraterna har en viktig roll att spela i svensk politik — om de stod för värderingar som syftar till att få människor att ta eget ansvar utifrån det kristna budskapet. KD är ett parti som skulle kunna visa att solidaritet inte är en socialistisk fråga, utan en fråga om att vi som individer frivilligt ställer upp på andra människor — i familjen, i föreningslivet, i civilsamhället.
Men istället driver flera kristdemokrater en stenhård socialistisk förbudspolitik som använder staten för att förtrycka medborgarna som dessa kristdemokrater uppenbarligen inte litar en sekund på.
PJ Anders Linder skriver i Svenska Dagbladet, Politisk dödsdrifts hos KD:

KD fick 3,3 procent i Sifos marsmätning. Det är tydligen för mycket, tycker tydligen partiets förstanamn i EU-valet Ella Bohlin. Några tiondelar till ska nog gå att skrämma iväg, så i Expressen kräver hon att EU:s snusförbud ska gälla även i Sverige.
Några dagar dessförinnan varnade andranamnet på samma KD-lista, Sofia Modigh, för gårdsförsäljning av alkohol. Om den som tillverkar cider eller vin får lov att sälja varorna direkt på gården kan de mest förfärliga saker hända: ”De stora alkoholföretagen skulle gärna slå upp en mängd vingårdar i Sverige bara för att gena förbi Systembolaget” säger hon till Smålandsposten…
[A]tt egga gamla KDS-are med snusförbud är vägen ut i öknen.

Ja, det värsta som finns är borgare som leker stalinister. De ska inte ha en röst. Kristdemokraterna måste tänka om. Låt inte de här bigotta förbudsivrarna prata partiet ur riksdagen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen