Seriös Allians mot bitter vänster

På ledarplats summerar Aftonbladet gårdagens duell mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin utifrån sina vänstersympatier, Reinfeldt tvingades äntligen ta debatten:

Reinfeldt gjorde sitt bästa för att beskriva Sahlin som en slöserska. Socialdemokraterna bara lovar och lovar, allt mellan himmel och jord, medan alliansregeringen tar hänsyn till de pressade offentliga finanserna.
Reinfeldts taktik kunde ha gått hem, om det inte hade varit för Sahlins effektiva argumentation … Alliansregeringen är passiv i en tid som kräver politisk handling, var Sahlins budskap. Varslade industriarbetare behöver kompetensutveckling. Klimatkrisen kräver investeringar i grön teknik och gröna jobb. Kommunerna och landstinget måste få hjälp att rädda välfärden.
Ändå gör regeringen inget. Inte för att den inte kan, utan för att den inte vill.

Men för att tro på Aftonbladet måsta man alltså instämma i att Reinfeldt, Maud Olofsson och övriga regeringen medvetet skulle låta krisen bli värre än nödvändigt. Hur många tror på det?
Ledaren visar väl hur vänstersidan i politiken överdriver på ett sätt som det stora flertalet i svenska valmanskåren inte känner igen sig i. Vänstern blir mer och mer sekteristisk. Så vinner man inte val.
(Andra om , , , , , , , , , i)

Rulla till toppen