Ilmar Reepalu är en antisemitisk lögnhals

I en debattartikel i dagstidningen Jerusalem Post riktar Abraham Cooper och Harold Brackman från Simon Wiesenthal Center hårda anklagelser mot Sverige och Malmö, Sweden’s anti-Israel apartheid policy is about more than sport:

Internationell sport strävar efter att vara fri från politik och fördomar. Men här har man fått ett aktuellt bevis på hur svensk samhällsdebatt förgiftats av fördomar som ekar av nazistisk antisemitism. En högröstad anti-israelisk muslimsk befolkning utgör en betydande andel av Sveriges tredje största stad, Malmö, vars fritidsnämnd röstade fem mot fyra för att Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel skulle spelas inför tomma läktare.
Förlorare är tennisen. Vinnare är ”stoppa matchen”-kampanjen som fick den socialistiskt styrda kommunen att sätta israelerna i karantän bakom apartheidliknande avspärrningar.

Denna anklagelse tillbakavisar Reepalu, rapporterar SVT:

— Det är befängt. Vi har redan från början gjort klart att det handlar om säkerheten, inte om judar, säger Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (S).

Detta är en medveten lögn. Alla som följt händelseutvecklingen vet att polisen hela tiden ansett att säkerheten kan upprätthållas och matcher spelas inför publik. Reepalu försöker nu i efterhand dra en slöja över det rasistiska beslutet.  
Reepalu har ju själv sagt att han inte ville se att matchen spelades över huvud taget. Det har aldrig handlat om säkerhet, utan om rent judehat.
Inga bakom den här aktionen har protesterat mot Rysslands agerande i Tjetjenien eller Kinas agerande i Tibet. Där kan man snacka om övergrepp. Men det stör inte vänstern. Det gör däremot Israel som agerar i självförsvar mot ständiga attacker över gränsen från terrorister understödda av Iran. Skillnaden på agerande från svenska vänsterns sida i dessa fall är så uppenbart att det är pinsamt att man ens försöker dölja vilka drivkrafter man har.
Om Reepalu ångrat sitt agerande, vilket man ju kan hoppas, måste han be om ursäkt — till Israel, till tennisspelarna, till svenska folket.
(Andra om , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen