En stigande republikansk stjärna

I CNN:s politiska söndagsprogram medverkade idag kongressmannen Eric Candor, 45, från Richmond i Virginia. Han presenterades som en ny stjärna inom det republikanska partiet. Och Time skrev nyligen Eric Cantor Giving the GOP Back Its Mojo.
Eric Cantor valdes till vice gruppledare för republikanska partiet i representanthuset efter valet i november. Sedan dess har han varit en av de skarpaste kritikerna av talman Nancy Pelosi och demokraternas stimulanspaket.
När han intervjuas i CNN framstår han som en balanserad, engagerad och seriös kritiker av Obama-administrationen. Men det är lite för mycket partigängare över honom för att jag ska vara övertygad om att han är en framtidsman.
Cantor finns i republikanernas mittfält.
Efter juristexamen arbetade han tio år i familjens lilla juristbyrå, innan politiken tog överhanden. Han satt först i Virginias delstatsförsamling och är sedan 2000 kongressman. Trots att republikanerna gick tillbaka i förra årets val, vann Cantor en betryggande seger i sin valkrets, 63 procent mot demokratiska kandidatens 37 procent.
Se mer i What He Means for Fiscal Conservatives. (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen