Den orapporterade sidan av Israelmatchen

En av Israels spelare i dubbeln i helgens Davis Cup i Malmö var Amir Hadad. Han tilldelades Arthur Ashe Humanitarian Award, sedan han ställt upp i dubbeln i Wimbledon 2002 med muslimen och pakistaniern Aisam-Ul-Haq Qureshi. ATP-chefen Mark Miles sa: “Under en sommar när rädsla och hat får många rubriker har Amir Hadad och Aisam-Ul-Haq Qureshi visat en efterlängtad avspänning med deras enkla budskap om tolerans genom tennis.”
Men i Malmö möter denne spelare hat, förakt, våld och rasistiska glåpord från en pöbel under ledning av Per Gahrton, Lars Ohly, Ilmar Reepalu, AFA, nynazister och islamister. Många så fega att de dålde sina ansikten i rånarluvor.
Snacka om skillnad i respekt för människors värde.
Man kan inte annat än skämmas över att händelserna utspelades i Sverige, och förakt för Malmö. Denna stad bör för alltid förlora alla möjligheter att arrangera några som helst internationella turneringar eller arrangemang. Malmö får inte fortsätta skämma ut Sverige som ett av de värsta rasistiska och hatfyllda platserna i Europa.
Se också BLT i Extremism och rasism drar Sveriges rykte i smutsen. (Andra om , , , , , , , , , , , , , i, AB1, DN1)

Rulla till toppen