Avgångskraven växer mot Obamas finansminister

Den initierade webtidskriften Politico rapporterar idag, Calls increase for Geithner resignation:

Should he stay or should he go? Det var den heta frågan i Kongressen igår medan de partipolitiska motsättningarna trappades upp om den hårt trängde finansministern Tim Geithner …
“Den här veckans nyheter om AIG:s bonusskandal är bara senaste fiaskot sedan han tillträdde, och han har förlorat förtroendet hos det amerikanska folket. Timothy Geithner är helt enkelt en katastrof … han borde avgå eller sparkas för landets bästa”, sa republikanske kongressmannen Connie Mack från Florida i ett uttalande …
Vita huset stöder finansministern, och presidentens stabschef Rahm Emanuel förklarar att AIG:s bonusfiasko är ett sidospår, en distraktion.

Såväl New York Times, i A.I.G. Uproar Is a Defining Moment for Geithner, som Financial Times, Barack Obama’s pledged of loyalty could signal Geithner’s imminent departure, understryker hur prekär situationen är för finansministern.
Det vore ett enormt bakslag för president Obama om han tvingas sparka sin finansminister mindre än 100 dagar efter det att han flyttat in i Vita huset och samtidigt som en av de värsta ekonomiska kriserna på årtionden drabbar landet.
(Andra om , , , , , , , , , , i)

Rulla till toppen