Även mitten riktar förödande kritik mot Obamas ekonomiska plan

Under de senaste veckorna har tvivlen om vad den nye presidenten håller på med ökat på många håll. I National Journal skriver Stuart Taylor, Centrists Fear Obama’s Left Turn:

Sedan jag i två kolumner givit president Obama beröm, är det med beklagan jag nu känner oro inför att han kommer att förvärra det som mer och mer liknar en depression genom att generera så mycket utgifter, statsskuld och statlig kontroll över ekonomin och lämna de flesta amerikaner permanent fattigare och mindre fria. Också andra Obama-supportrar i mitten har börjat uttrycka liknande oro.

Det är ingen liten omsvängning. Taylor fortsätter i lika dramatiska termer:

När huset står i lågor är det inte rätt tid att vattna gräsmattan. Jag vill inte förneka vänsterns önskelista i Obamas förbluffande budget på 3.600 miljarder dollar, om det vore så att vi hade obegränsat med resurser. Men i den verkliga världen kan en sådan budget förpassa stora delar av ekonomin till permanent beroende av offentlig missmanagement, döda miljontals jobb, driva investerare och arbetsgivare utomlands och göra nationen bankrutt.

Och detta sagt av en center-vänster kolumnist verksam vid Newsweek, Brookings, Princeton och tidigare reporter på New York Times.
Det är alltså långtifrån enbart republikaner, konservativa och nyliberaler som med stigande oro ser hur Barack Obama missköter ekonomin i en tid då det är helt centralt att rätt sorts åtgärder vidtas för att inte förvärra läget.
(Andra om , , , , , , , , , , , , i)

Rulla till toppen