Allt färre tror på global uppvärmning

En ny mätning från Gallup visar att allt färre tror på undergångsprofetiorna om växthuseffekten. Allt fler anser att varningarna är överdrivna, Increased Number Think Global Warming Is “Exaggerated”.
Inte sedan mätningarna startade har andelen som anser att varningarna är överdrivna varit så hög: 41 procent av de svarande anser hoten överdrivs.

Det här är ett klart underkännande av Al Gore och miljörörelsens strategi att spela på känslor och hävda att man är de enda som vet sanningen, istället för att låta vetenskapen agera fritt och kritiskt. Att göra all kritik tabu och personligen attackera och försöka förlöjliga meningsmotståndare är inte rätt väg att skapa förtroende hos allmänheten, det borde miljörörelsen begripa.
Men man har låtit vänsterns politiska maktanspråk styra: med miljökris som påstått motiv ska politikerna ta tillbaka makten över samhälle och ekonomi.
Istället tappar allmänheten respekten för miljörörelsen och slutar tro på varningarna.
Det är dags för seriösa miljöaktivister att sluta vara vänsterns fångar. Det räddar inte miljön. Tvärtom leder det till att miljöbudskapen tappar all trovärdighet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen