6 av 10 amerikaner tycker att Obama slösar för mycket

En månad efter tillträdet har president Barack Obama fortfarande stöd av väljarna, men en ny opinionsmätning beställd av NBC News/Wall Street Journal visar att han framöver kan möta ökat motstånd för den omfattande satsning som sker på offentlig sektor, skriver NBC i Support for Obama, but Challenges Await

När budgetunderskottet i Obamas nya budget uppskattas till 1.700 miljarder dollar uttrycker 6 av 10 amerikaner oro över att regeringen spenderar för mycket — det är dubbelt så många som tror att regeringen spenderar för lite.

President Obama har hittills gynnats av att republikanerna, av respekt för väljarnas utslag, legat lågt med sin kritik. Men Obama kommer inte längre att slippa kritik, rapporterar AP i Obama’s plan to hike taxes meets fierce opposition:

Presidentens förslag om höjda skatter på höginkomsttagare och på utsläpp av växthusgaser mötte starkt motstånd under tisdagen från republikaner och även från vissa demokrater … “Presidentens budget innebär skattehöjningar för varje amerikan, och gör det under en recession”, sa kongressmannen Dave Camp.

Det som avgör Obamas ställning är naturligtvis hur ekonomin utvecklas. Om skattehöjningar visar sig försämra ekonomin, kommer Obama att få problem. Och för mig framstår det som något märkligt att straffa dem som kan vända konjunkturen i rätt riktning. Jag tror amerikanska folket gör rätt i att vara orolig över vad den nya presidenten håller på med.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen