Terrorism på svenska

Nerikes Allehanda skriver i ledare, Djurens befrielsefront tar kommandot:

I fallet med köttbutiken i Örebro rör det sig om en småskalig terror utmätt av några ideologiskt övertygade teskedsterrorister. Det är lätt att mobba och skrämma en ensamägare – och risken för upptäckt är liten. Den självrättfärdiga fanatismen finns överallt och ger sina aktivister på basplanet fria händer att vrida verkligheten i riktning mot den egna visionen. Med alla till buds stående medel. Det som skiljer terrorister åt är inriktning och skala.

Ja, men det är ju massmedierna som legitimerar terrorism i Sverige. När medierna gör sig till talesmän för terrorister som dödar judar, är det väl inte konstigt om knasiga djurrättsaktivister anser sig ha rätt att terrorisera päls- och kötthandlare.
Sverige genomgår en fruktansvärd brutalisering just nu. Och det är massmedierna som driver fram det politiska våldet genom att släta över de brutala sidorna av Hamas, Hizbollah och andra mördarband. Inga medier har rapporterat om de avrättningar som Hamas genomfört — av palestinier som inte lyder. Varför? Därför att det finns en beundran inför det brutala våldet hos fredsaktivister och pacifister. Det konstaterade George Orwell 1945:

Pacifistisk propaganda kokar normalt ner i att påstå att den ena sidan inte är bättre än den andra, men om man närmare studerar texter av intellektuella pacifister finner man att de ingalunda uttrycker neutralt avståndstagande utan nästan uteslutande är direkt avståndstagande mot Storbritannien och USA … Efter Frankrikes fall stod franska pacifister i ett val de brittiska kollegorna inte behövde göra, och de flesta gick över till nazisterna … Pacifistiska författare har skrivit lovordande om Carlyle, en av de intellektuella fäderna till fascismen. Det är när allt kommer omkring inte svårt att känna hur pacifism … i hemlighet bär på en beundran för rå styrka och framgångsrik brutalitet. (mer här)

I sin beundran inför Hamas brutaliserar nu pacifisterna i medierna samma sorts brutalitet här hemma.
Vårt västerländska rättsstat utmanas av primitiva civilisationer där våld är rätt. Vår demokrati hotas. Yttrandefriheten är under attack. Och medierna deltar som redskap för islamister och fundamentalister i nedbrytningen av dessa värderingar, precis som de franska pacifisterna blev lydiga redskap för nazisterna.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , ,)

Rulla till toppen