Ska FN åter ställa till hatfest?

I april ska en uppföljning ske i Genève av den”konferens mot rasism, rasdiskriminering och främlingsfientlighet” som FN höll i Durban 2001. Konferensen formade sig till ett enda långt utfall mot ”sionismen”, förringande av Förintelsen och för ingrepp i yttrandefriheten för att skydda islam från varje form av kritisk granskning. Upsala Nya Tidning frågar helt berättigat om årets FN-konferens ska bli en repris på vulgärretoriken som framfördes i Durban, Diktaturklubben hoppas på ny hatfest:

Carl Bildt borde, precis som sina kolleger från bland annat Frankrike, Storbritannien, Nederländerna och Danmark, tydligt ta avstånd från programutkastet i sin nuvarande form. Det finns inget diktaturstaterna hellre vill än att få ett FN-godkännande för sitt förnekande av grundläggande rättigheter som yttrandefrihet. Konferensen i Durban utvecklades till en hatfest som fortfarande upprör. Sverige och Carl Bildt ska inte acceptera samma misslyckande i Genève.

Utrikesministern har varit pinsamt tyst om hur FN hamnat i diktaturernas våld. Det är dags att höja rösten. Ska exempelvis palestinier befrias från förtrycket de lever under genom Hamas despotiska styre, måste västvärlden stå upp för individens rätt, yttrandefriheten, rättsstaten och demokratin.
Var, om inte i FN, borde upplysningens värderingar skina och blänka? Det borde vara Carl Bildts och kollegornas uppgift att rensa ut fundamentalismens och ofrihetens dynga från FN:s salongar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen