SVT: Minsta krav är ‘främlingsfientlighet’

Östgöta Correspondenten skriver i ett ledarstick på ledarsidan om en debatt i SVT:s morgonsoffa i morse mellan integrationsminister Nyamko Sabuni (FP) och riksdagsledamoten Maria Wetterstrand (MP) om extremismen som kartlagts i en Rosengårdsrapport och FP-förslag kring språkundervisning, Oseriöst, SVT!:

SVT hade satt rubriken ”Är Folkpartiet främlingsfientligt?” på inslaget. Och det fick både Sabuni och Wetterstrand att – med all rätt – gå i taket. Sabuni anklagade SVT för att devalvera ordet ”främlingsfientlig” och i det ligger en hel del.
Ju oftare begreppet förekommer i den politiska debatten, om partier som egentligen inte är främlingsfientliga, desto mer normaliserat blir det. Partier som står för en främlingsfientlig politik normaliseras då också. Och det är en farlig utveckling.
Insinuationer som SVT:s om att Folkpartiet skulle vara främlingsfientligt lägger dessutom sordin på en viktig debatt. Den om integrationen.

Ja, stora delar av journalistkåren är så yrkesskadade av den politiska korrektheten att de saknar förmåga att analysera klart. Alla svenskar med ljus hud är rasister. Alla med mörk hy är offer. Punkt slut.
Samhällsdebatten i gammelmedierna saknar förmågan att se komplexiteten i vår tid. För dynamisk och bred diskussion får vi vända oss till andra fora.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , ,
, , , , , , , )

Rulla till toppen