Sveriges Radio vilseleder om Obamas protektionism

Det är otroligt hur man förvränger amerikansk politik i radions söndagsmagasin Godmorgon Kamrat!  I ett inslag om Barack Obamas hållning i handelspolitik, där hans administration gjort utfall mot Kina och i stimulanspaketen har inskrivet ambitionen att ”köpa amerikanskt” (se här, här, här) får reportern — ingen sakkunnig — frågan om John McCain agerat annorlunda än Barack Obama som Amerikas president.
Svaret är fritt hämtat från vänsterns fantasivärld: McCain ”är möjligen” en större frihandelsvän än Obama, heter det. Men han hade inte gjort annorlunda.
Möjligen! Inte agerat annorlunda! Vilka lögner. McCain åkte mitt under brinnande valrörelse till industribältet i Michigan och sa att han inte tänker skydda företagen från utlandets konkurrens. Tvärtom sa han att de amerikanska företagen måste utveckla sig så att man kan konkurrera på världsmarknaden.
Allt medan Obama lovade att gå fackföreningarna till mötes och skydda amerikanska jobb från hotet från utlandet. Och det är just det han nu gör: inskränker frihandeln. Obama är protektionist. McCain för frihandel.
Med John McCain som president hade signalerna från Vita huset varit helt andra.
Att Sveriges Radio i total förljugenhet försöker skriva om historien är groteskt. Sitter vänstersympatierna så djupt att man inte ens kan rapportera det uppenbara? Måste man likt Pravda på sovjettiden rätta till ”sanningen”?
UPPDATERING kl 11.20. En läsare tillägger följande poäng:

Man kan här i Sverige just nu i SAAB-affären se de direkta konsekvenserna av Obamas protektionism. GM måste nämligen, för att få tillgång till lån och bidrag från amerikanska staten, gynna de inhemska fabrikerna. SAAB, som utländsk fabrik, ligger därmed utanför GM:s intressen. Det är förklaringen till att GM så plötsligt tagit handen från SAAB. Vi kan med andra ord här se hur protektionism i USA direkt svider in på bara skinnet på den svenska fordonsindustrin.

Ja, Barack Obama är en av SAAB:s dödgrävare.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,, , , , , , , , , , )

Rulla till toppen