Stor seger för demokratin i Irak

Det är med stor avsmak svenska medier tvingas skriva om de monumentala framgångar som Irak gör. Det märks i texterna hur journalisterna hellre önskat att det gick åt helvete för Irak. Mentaliteten är: ”Låt irakierna dö, så att vår vänsterkritik mot USA får större kraft”. Det är därför svårt att inte känna viss skadeglädje när journalisterna tvingas rapportera om framgångarna, som om helgens lokalval i Irak. SVD rapporterar, Maliki vann stort i Irakvalet:

– Valet visar att irakierna är trötta på religiösa konflikter. De vill ha ledare som tar sig an människors vardagsproblem, säger en irakisk bedömare som SvD talat med.

Och DN skriver i Lokalval i Irak seger för Maliki:

För USA, som nu är på väg att dra tillbaka sina trupper från Irak, var det ett välkommet besked att Maliki klarade sig bra samtidigt som andra sekulära partier gick framåt.
Resultatet var allmänt ett bakslag för de religiösa grupper som dominerade de senaste parlamentsvalen 2005 på ett sätt som snarast skärpte existerande motsättningar mellan framförallt shia- och sunnimuslimer.

”För USA”, skriver man. Så typiskt DN. Tidningen ser Irak, inte som ett land med mer än 25 miljoner medborgare som efter 30 år av tyranni nu kan få fred och välstånd, utan som en bricka i en ideologisk kamp mellan vänstermedierna och USA. 
Irakiska folket har aldrig haft något värde för svenska medier, annat än som döda — och därmed något man kan använda i USA-hatets namn. När irakierna nu inte dör, utan går till val och väljer bort extremisterna, då är irakierna inte värda ett skit för DN-redaktionerna. DN visar inte minsta glädje över utvecklingen. 
I utrikesrapporteringen råder ännu 1968-vänsterns sinnesjuka vänsterperspektiv.
De som hävdat att araber inte kan hantera frihet och demokrati och behöver hårdhänta diktaturer har fått sig en ordentlig snyting. De som hellre än invasion sett att Saddam Hussein satt kvar, har avslöjat sig som svinaktiga svikare av vanliga människors universella rätt till frihet.
Själv känner jag stor glädje över framgångarna för medborgarna i detta land som under så många årtionden plågats av förtryck.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , ,, , , , , , )

Rulla till toppen