Skarpast om kärnkraftsuppgörelsen

Här några läsvärda kommentarer om gårdagens uppgörelse mellan Allinspartierna om energipolitiken:

Med gårdagens uppgörelse om energipolitiken visar Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna att de respekterar verkligheten.
Upsala Nya Tidning
Kärnkraften måste inte ges en religiös laddning. Den kan hanteras rationellt, som andra frågor. Det visade alliansen i går.
Dagens Nyheter
Äntligen! I går försvann en mer än 30 år gammal surdeg i det borgerliga samarbetet från den politiska agendan.
Göteborgs-Posten
Allt sammantaget har ett tydligt och långsiktigt ramverk en enormt stor betydelse för näringslivet i stort och, förstås, för jobben.
Svenska Dagbladet
Det här blir en het potatis för Mona Sahlin. Nu kommer samarbetet med V och MP att prövas – igen. Vilket ben ska hon stå på?
Helsingborgs Dagblad
Men handen på hjärtat: Skulle verkligen socialdemokraterna, om de bildar stommen i en ny regering efter valet 2010, återinföra förbudet mot nybygge av kärnkraftsreaktorer?
Folkbladet
Centerpartiet säljer sin själ.
Aftonbladet

Det där sista är intressant. Det skulle betyda att C inte hade någon själ före 1975 då man beslutade sig för att säga nej till kärnkraft. C bilades 1910, och skulle alltså inte haft någon “själ” de första 65 åren. Aftonbladets utfall beror nog mer på egen panik över socialdemokraternas dilemma, än över omsorg om centerpartisterna.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen