Putin köper svenska politiker

Det är inte bara socialdemokratiska regeringschefer — Tysklands Gerhard Schröder och Finlands Paavo Lipponen — som låtit sig köpas av Vladimir Putin, Gazprom och gasledningsföretaget Nord Stream.
TV4:s Kalla Fakta avslöjade ikväll att de tidigare svenska regeringsmedarbetarna Dan Svanell (S) och Ulrica Schenström (M) jobbar för Nord Stream.
På Gotland låter sig landshövdingen Marianne Samuelsson (MP) sponsras av Nord Stream, och kommunstyrelsens ordförande på Gotland, Eva Nypelius (C), låter villigt ryssarna betala infrastrukturinvesteringar. På Gotland har ryssarna pumpat in pengar också till högskolan, för att säkra sig om välvillig behandling i det kommande remissförfarandet om tillstånd för att bygga gasledning i Östersjön.
Den ryska korruptionen har med stormsteg gjort insteg i svensk politik. Allt och alla är till salu.
Gissa om gasledningen kommer att bli godkänd! Ryssarna har köpt alla som kommer att ha ett finger med i handläggningen.
Men denna verkligt skadliga korruption är det ingen åklagare som kommer att granska. Nej, bara företag som bjudit på en för dyr vinflaska är lovligt byte för åklagare. Politiker och myndighetspersoner står över lagen. De kan låta sig mutas med mångmiljonbelopp av främmande makt, utan att någon reagerar.
Jag har ofta tyckt TV4 och Kalla Fakta agerat extremt politiskt korrekt och i etablissemangens intressen, men i kvällens granskning har man gjort en insats som kan kallas grävande journalistik. Se programmet här!
Se mer: Estlands president om Ryssland, gas och Microsoft, Rysk gasledning i Östersjön är en Trojansk häst. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen