Lägg ner kvasivetenskapen kriminologi

En förklaring till Sverige har högre kriminalitet än i världsstaden New York inom så gott som alla brottsrubriceringar — misshandel, våldtäkt, rån, stöld, inbrott — är att så kallade kriminologer ständigt bagatelliserar brott och gör brottslingar till offer som det ska tyckas synd om.
Två av dessa förespråkare för ökat våld och brutalisering i samhället, kriminologerna Henrik Tham och Hanns von Hofer skriver på DN-Debatt idag.
De vänder sig, som alla kriminologer, mot att straffen skärps för vidrig kriminalitet som kränker människors på det mest brutala sätt som vi kan tänka oss. De gör brottslingar till hjältar som man sätter på piedistal. De som drabbas av brott visar man totalt förakt.
Lägg ner kriminologin! Det är en kvasivetenskap som saknar all sans och vett.
Se mer i bloggen: Finns fri vilja? Kriminologi ideologisk lekstuga, Tilläggsstraff istället för rabatt till återfallsförbrytare
Den statistik som sjukhus och vårdsektorn håller i, visar att våldet ökar och blir allt grövre. Sjukvården vet — det är läkare och sjuksköterskor som tar hand om dem som drabbas av kriminaliteten.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen