Obamas misslyckade start

I New York Daily News skriver Michael Goldwin, Stumbling out the gate: Barack Obama flubs his first big test:

Han är vår president, det är en fruktansvärt falig tid här hemma och utomlands och vi är i desperat behov av att lyckas. Men han kan inte bli framgångrik om han inte bygger en bred aveny av allmän tillit till hans ledarskap. Men hittills går han baklänges …
Den historiskt unge presidenten med politiska vinden i ryggen har snabbt blivit snarstucken mot dem som inte håller med honom. Trots löften om motsatsen har han blivit så rigid att de besegrade republikanerna fått luft under vingarna igen.

Goldwin är överraskad över hur fumlande Obamas start blivit med tanke på den smidiga och skickliga valkampanjen. Obamas granskning av tilltänkta högre befattningshavare har varit “chockande slafsig”. Och han har varit mer intresserad av att komma till beslut om en krisplan, än om innehållet i den.

Den misslyckade granskningen av ministrar skapade en pinsam bild av skattesmitare och Obamas omfamnande av ett bristfällig stimulanspaket har gjort att han hamnat på kollisionskurs med det amerikanska folket, där bara omkring 1 av 3 väljare står på hans sida.

Nu är artikelförfattaren ingen demokratisk sympatisör, men nog är det överraskande att det går att beskriva Obama så här mindre än tre veckor efter tillträdet som president. Under valkampanjen visade inte Obama några blottor. Nu gör han inget annat än att ständigt öppna nya blottor och svagheter som kan kritiseras och angripas. I sanning en snabb förvandling.
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,)

Rulla till toppen