Obama-paketets oklara effekter

Det krispaket som demokraterna i USA har antagit innebär enorm statlig expansion. Men ger det någon positiv effekt för att lindra lågkonjunkturen? Fox News rapporterar i Stimulating Conversation:

President Obama sa vid ett besök hos traktortillverkaren Caterpillar i East Peoria, Illinois, att företagets VD lovat att ”om kongressen antar stimulanspaketet kommer företaget att kunna återanställa en del av dem som man sagt upp”.
Men sedan presidenten åkt vidare sa Catepillars VD Jim Owens att det tvärtom kommer fler varsel — utöver de 22.000 som redan planeras: ”Vi har troligen fler varsel att vänta innan vi börjar anställa igen. Vi vill inte ge falska förhoppningar. Om stimulanspaketet går igenom betyder inte det att vi omedelbart startar att anställa.”

Det återstår att se om slöseriet med skattemedel ger något annat än ökad statsskuld.
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,, , , , , )

Rulla till toppen