Hamas ledarskap besöker ayatollorna i Iran

Reuters meddelar att en delegation från Hamas idag besöker Teheran för att utverka större stöd för gruppen efter den senaste månadens krig, Hamas head in Tehran to meet Iranian leaders:

Delegationen, som leds av Hamasledaren Khaled Meshaal kommer senare under söndagen att möta Irans högste ledare, ayatollah Ali Khamenei och president Mahmoud Ahmadinejad, meddelar en Hamastalesman till Reuters på telefon från Teheran.

De som påstår att Hamas är den svagare parten i kriget mot Israel borde betänka att Iran har 66 miljoner invånare, stora oljeinkomster och en landyta på 1.648.000.000 kvadratkilometer. Vilket kan jämföras med Israels 7 miljoner invånare, inga naturresurser och en landyta på 20.770 kvadratkilometer.
Det är en villfarelse att Israel är den starka parten. En anledning till att Israel i självförsvar måste slå tillbaka så hårt är att man annars riskerar att bli utplånad som nation. Man har några av världens värsta diktaturer emot sig, som krigar mot Israel via ombud som Hamas och Hizbollah.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,, ,
)

Rulla till toppen