FN:s råd för mänskliga rättigheter är en fars

Det är inte bara utrikesminister Hillary Clinton som niger inför Kina. Världen idag tar i ledare upp det faktum att FN berömmer Kina för deras mänskliga rättigheter, Ska man skratta eller gråta?

FN:s råd för mänskliga rättigheter har åter­igen förlöjligat sitt eget namn och uppdrag. Majoriteten menar nämligen att Kina sköter sig när det gäller mänskliga rättigheter. Det är lika absurt som det låter … Man glömmer lätt att dagens kommunistparti i Kina är samma parti som var ansvarigt för 1900-talets värsta och största folkmord. Ordförande Mao – som hyllats av många ledande svenska politiker – är innehavare av den föga hedervärda titeln ”folkmördare”. Det är hans parti som fortfarande leder diktaturen Kina.

Ja. Mao tillhör tillsammans med Stalin och Hitler historiens värsta folkmördare.
Men hur kan FN agera på detta viset? Det är bara att studera hur FN-rådets medlemsländer arbetar:

Demokratier som Australien, Tyskland och Kanada kritiserade Kina och uppmanade landet att införa religionsfrihet, sluta med tortyr, avskaffa dödsstraff och sluta med godtyckliga arresteringar. Kina tillbakavisade all sådan kritik – är någon förvånad? Men majoriteten av rådets medlemmar tyckte att Kina sköter sig väl. Vilka enögda och halv­idiotiska representanter är det? Jo, lika barn leka bäst, sägs det. Diktaturer prisar diktaturer.

När FN röstade fram medlemsländer till MR-rådet gjordes här i bloggen en lista med deras meriter på området medborgerliga rättigheter: Generalförsamlingen röstar nu om MR-rådet. Det är ingen vacker syn. FN röstade fram de som kränker mest. FN är en organisation som legitimerar brott mot mänskliga rättigheter.
Statskontrollerade kinesiska tidningen People’s Daily skriver i UN human rights review underscores China’s achievements att FN ger Kina beröm för regimens arbete. Så går FN diktaturernas ärenden.
Se mer:Prensa Latina i UN Approves China Human Rights, CNSnews i China Eases Through U.N. Human Rights ‘Review’ , AP i China claims victory at UN human rights panel, ABC News i China hammers dissent despite looming UN review, Human Right Watch i China: Rights Record Demands Serious UN Review
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen