Slut på försvarsnedskärningarnas tid?

Upsala Nya Tidning skriver i dagens ledarartikel, Inga nya nerskärningar:

Femdagarskriget i Georgien medförde ett uppvaknande. Fortsatt nedrustning av försvaret är inte självklar. Det är som Staffan Danielsson (C) påminner om: För 20 år sedan lade Sverige 2,5 procent av BNP på försvaret, och låg i topp i Norden. Nu lägger vi på 1,2 procent och hamnar i botten.
Det förändrade, eller snarare tydliggjorda, läget måste analyseras noggrant. De slentrianmässiga försvarsnedskärningarnas tid måste vara förbi.

Vi kan ju hoppas, men givet är det inte. Alliansen har visserligen stoppat nedskärningarna, men socialdemokraterna och övriga rödgröna fortsätter ju spara många miljarder kronor på försvaret. En valseger för oppositionen betyder fortsatt avrustning.
(Andra intressanta bloggar om , ,, , )

Rulla till toppen