Obamas smekmånad i kongressen hotad

Efter allt hårdare ordväxlingar mellan demokrater och republikaner i kongressen under tisdagen, skriver Politico att det finns en känsla av att Obamas smekmånad redan har börjat ebba ut, GOP-Obama love affair fizzles. I och för sig fortsätter Obama att säga det republikaner vill höra:

Han lovade att göra tuffa utgiftsval i hans första budgetförslag – ”alla måste hålla igen”, sa han. Han berättade för republikanerna att han inte tänker öka statsutgifterna bara för att öka statsutgifterna.

Men republikanerna riktar hård kritik med anledning av det stimulanspaket som presidenten arbetar fram med demokraterna i kongressen. Det samarbete som utlovats blir inte av. ”Det är inte så mycket hans fel, det är vad kongressens demokratiska ledarskap gör med förslaget”, förklarar Kay Granger republikanernas kritik.
För att skapa samförstånd mellan blocken måste Obama få demokraterna i kongressen att lyda honom. Och här visar talman Nancy Pelosi och andra demokrater vilja att köra över republikanerna på ett sätt som inte gynnar Obamas ställning.
Det är alltså partivänner som undergräver Barack Obamas smekmånad.
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,)

Rulla till toppen