Skolmaten Niclas lagar är för bra

I GT berättas om kocken som gjort succé med skolmaten, men som kommunen vill få bort eftersom det blir orättvist mot skolor som inte har lika duktig personal i skolköket, Skolmaten Niclas lagar är för bra.
Här är ännu ett bevis på att Sverige mentalt är ett kommunistiskt sovjetsamhälle. Den som anstränger sig får skit:

Niclas Larsson jobbade tidigare som köksmästare på restaurangen Gamle Port i Göteborg och hans ambition har varit att med enkla medel piffa till maten lite extra. Persilja på potatisen, gratinerade potatistoppar istället för mos, vitlökskrutonger av överblivet bröd med mera.
Både elever, lärare och föräldrar är mer än nöjda.
Men på Kungsbacka kommun tycker Niclas chefer att han inte bör ha tid att göra potatistoppar eller laga alternativrätter av överbliven mat.
– För mig är det inte alls tidsödande, säger Niclas. Jag är van vid högt tempo och att jobba effektivt. Jag ser det som vilket restaurangjobb som helst där jag vill serva mina gäster så gott det går med de medel som finns.

Vilket är då kommunbyråkraternas argument för att slå till med jantelagen: jo, det är inte rättvist mot elever på andra skolor där kökspersonalen slöar och serverar spagetti som legat i golvbrunnen.
Alltså: hellre skitmat till alla, än stimulans och belöning för bättre kvalitet.
Det är svensk politik i ett nötskal. Om jag vore politiker i den här kommunen, Kungsbacka, skulle jag omedelbart sparka hela skolförvaltningen – de som motsätter sig att kökspersonalen gör ett bra jobb. De är svin som inte hör hemma i en servicesektor. I deras ställe skulle jag anställa folk som förstår vad service är, och be dem använda den här kocken för att inspirera alla andra skolkök att uppnå samma höga kvalitet.
Men borgerligt styrda Kungsbacka kommer naturligtvis att stå på byråkraternas sida och kräva sämre personal i skolköken.
Varför kan inget parti i Sverige stå för konkurrens, tävlan och belöning för dem som lägger manken till? Varför har vi bara sju socialistiska drönarpartier att välja mellan?
UPPDATERING: Enligt lokalradion får han nu vara kvar, men byråkraterna är sura och ställer krav, som om god kvalitet är ett brott som måste upphöra.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen