S inget trovärdigt regeringsalternativ längre

I Barometerns ledare påminns läsarna om statsvetaren Sören Holmbergs dom över Alliansregeringen: ”Den är körd”. Men under det senaste halvåret har opinionsläget vänt, och regeringen fått allt högre stöd och bättre betyg:

Det märkliga är att detta goda betyg till de borgerliga delas ut under en av de besvärligaste ekonomiska kriser som landet upplevt sedan depressionen på 30-talet. Det visar att ekonomi och arbetsmarknadspolitik inte längre är socialdemokraternas starkaste gren. Internt är ju motsättningarna mycket stora inom ”rörelsen” med en stor falang som ser med samma lätthet på budgetdisciplin som vänsterpartiet.
Mona Sahlin skulle som ni minns inte släppa in Lars Ohly i samarbetsvärmen eftersom han hade en så lättfärdig inställning till budgettaket, och så kommer samma lättfärdighetskrav från socialdemokraternas största partiavdelning, den i Skåne: ”Låt oss slopa budgetdisciplinen”. Ridån gick ned för Mona Sahlin.

Ja, något tryggt regeringsalternativ är det inte som Mona Sahlin erbjuder. Frågan är om det är ett alternativ överhuvudtaget. Varken inriktning, tyngdpunkt eller profilfrågor märks. Det finns bara en image av velighet över socialdemokraterna just nu.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen