Obama kritiseras för att svika löfte om öppenhet

Journalisterna som är baserade i Vita husets pressrum är mycket upprörda. Det gick inte många timmar efter det att president Obama lovade att hans administration skulle vara öppen och transparent, innan han bröt det löftet. Chefsdomaren i Högsta domstolen smugglades in bakvägen i Vita huset i onsdags, så att Obama kunde svära eden på rätt sätt, något han inte lyckades med under tisdagens ceremoni. Bara tre utvalda reportrar fick vara med. Övriga var ovetande om vad som hände. Det är en ren skymf mot dem vars jobb det är att följa presidenten. Nättidningen Politico rapporterar i Media frustration spills into briefing:

Den växande frustration som medierna känner över Barack Obamas team har nu öppet kommit till uttryck under torsdagens presskonferens, där reportrar anklagade Vita huset för att strypa tillgängligheten, såväl till evenemanget där han tog presidenteden en andra gång som när han gav sin första intervju som president till en sponsor av installationen.

Politico visar också den ökade spänningen mellan presidenten och medierna genom att återge hur Obama vägrade att svara på frågor när han besökte pressrummet, och blev irriterad när journalister ställde frågor: Obama flashes irritation in press room.
Alltså, har inte Obama mer tålamod än så här, kan man undra var det ska sluta.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen