Människorättsaktivist: Iran och Hamas använder palestinier som kanonmat

Till DN säger Basem Eid, den ledande palestinske människorättsaktivisten:

— Vi vet att det aldrig blir någon fred eller någon israelisk reträtt så länge Iran och Hamas sätter vår dagordning.

Av någon anledning lägger DN.se inte upp denna den enda artikeln som är intressant och inte fullföljer mall 1A för Hamas-propaganda.
Basem Eid menar att Iran och Hamas har till syfte att driva fram oro i regionen och framför allt sprida sig till Egypten. Redan 1999 klagade Yassir Arafat över att Iran använde palestinska extremister som bulvaner för sina stormaktsambitioner. Eid säger:

— Du ser det om och om igen under de senaste årens tillbud i Gaza — allt är inriktat på att genera Egyptens ledning maximalt. Nu känner sig iranierna starka nog att inte längre dölja detta. De arrangerar demonstrationer utanför egyptiska ambassaden och låter Hizbollah uppmana Egyptens officerare att gripa makten.

Men västmedierna tiger om alla de strategiska baktankar som finns i den här konflikten. Likt Tyskland på 1930-talet anser svenska medier att judarna bär skulden till allt. Det är obehagligt och synnerligen obegåvat.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , ,, , , , )

Rulla till toppen