Arabisk författare: Israel bättre än varje arabstat

I den israeliska vänstertidningen Haaretz skriver den arabiske författaren Sayed Kashua en debattartikel, Hit them where it hurts:

Under mina många år som journalist har jag varit tvungen att leva i arabiska samhällen och jag har alltid haft den smärtsamma känslan av att inte kunna vara uppriktig i min rapportering, varken muntligt eller skriftligt. En känsla av gnagande oro har infunnits sig eftersom jag brutit mot moraliska regler och tvingats fjärma mig från intellektuell integritet. Men nu har en gyllene möjlighet infunnit sig: Israel har öppnat eld i södern och jag finner skydd i ett judiskt samhälle, glad över att jag äntligen utan rädsla kan skriva om det jag haft på hjärtat så länge. När allt kommer omkring är Israel i mina ögon bättre än varje arabisk grannstat, främst tack vare den yttrandefrihet och pressfrihet som landet så starkt värnar om.

Och vad gör svenska medier? Jo, de lierar sig hellre med Iran, Hamas och andra totalitära krafter som attackerar det enda land i regionen som håller pressfriheten högt. Snacka om att vara nyttiga idioter.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , ,, , )

Rulla till toppen