Islamister är demokratins fiender

I Expressen har Dilsa Demirbag-Sten skrivit om det svenska debattklimat som nu växer fram, Islamister är demokratins fiender:

Sverige har sedan Olof Palmes tid en god relation till det palestinska ledarskapet och folket, som lever under svåra omständigheter i Gaza. Men oavsett hur man förhåller sig till parterna i konflikten kan ingen som vill kalla sig demokrat acceptera de tongångar som allt mer högljutt gör sig hörda i den svenska offentligheten …
Jag lämnade helgens demonstration på Sergels torg i Stockholm, då såväl Hamas som Hizbollahs flaggor vajade tydligt. Kvar fanns bland andra Mona Sahlin och Jan Eliasson. Man behöver inte kasta sig i armarna på världens vidrigaste terroristgrupper för att visa att man förkastar den israeliska militärens agerande.

I debattens hetta har dessa helt avgörande distinktioner fallit bort. De som nu tappar huvudet, kommer att få svara för det när läget lugnar ner sig.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,, ,
)

Rulla till toppen