Hamas fortsätter attackera Israel med missiler

Upprinnelsen till de pågående striderna i Gaza är att Hamas skjutit omkring 7.000 missiler över gränsen in i Israel. Om Hamas inte gjort det, hade Israel inte behövt tillgripa självförsvar i syfte att stoppa raketanfallen.
Trots striderna fortsätter Hamas att avfyra missiler in över Israel. Hamas vill uppenbarligen inte ha fred. MarketWatch skriver i Hamas rockets hit residential area in southern Israeli city:

Mediarapporter talar om sex skadade under torsdagseftermiddagen sedan Hamas missiler slagit ner i ett bostadsområde i den sydliga Israeliska staden Be’er Sheva. Hamas avfyrade nära 30 missiler mot Israel under torsdagen, skriver dagstidningen Yediot Achronot.

Bloomberg rapporterar i Iranian-Made Rockets Put 500,000 Israelis in Range of Hamas:

Missilen Grad, avsedd att attackera trupper på slagfältet, har blivit det mest effektiva vapnet för Hamas i attackerna mot israeliska städer från Gaza. Med en räckvid på omkring 40 kilometer har den Iran-tillverkade Grad-missilen möjliggjort för Hamas och andra palestinska miliser att attackera mer än en halv miljon israeler, långt fler än de lokalt tillverkade Qassam raketerna som också avfyras från Gaza. Det var dessa nya missiler som utlöste Israels offensiv i Gaza, säger en militär exptert.

Så länge Hamas fortsätter att trappa upp våldet och attackerna, så länge finns inga skäl för Israel att avbryta sina operationer. Israel som stat har all rätt i världen att försvara sig mot inkommande missilanfall.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,, ,
)

Rulla till toppen