Tyska soldater för feta för strid

I en rapport till den tyska förbundsdagen framkommer att landets 3.500 soldater i Afghanistan dricker för mycket öl och är för feta för att på bästa sätt utföra sitt uppdrag. Det skriver Times i German soldiers deemed ’too fat to fight’ och Daily Mail i German soldiers are ’too fat to fight’ Taliban:

Den parlamentariska rapporten hävdar att omkring 40 procent av all tysk militär personal är överviktig, en högre andel än i befolkningen som helhet. En talesman för försvarsutskottet säger: ”Enkelt uttryckt, soldaterna är för feta, motionerar för lite och bryr sig lite om sin diet.”

Man vill skratta åt eländet. Men uppdraget i Afghanistan är inte någon chartersemester. Där går frontlinjen i kriget mellan demokrati och diktatur, mellan frihet och förtryck. Det borde Tyskland och andra ta på allvar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen