‘Satanistiskt’ enligt urananrikande Iran: boots

Vad som är satanistiskt här i världen råder det delade meningar om. SVD/TT rapporterar om en räd i norra Iran, Iran: Gripna för ”satanistkläder”:

– Polis konfronterade skurkar och skojare som befanns sig på allmän plats och som bar satanistiskt mode och opassande kläder, sade polischefen i staden Qaemshahr, Mahmoud Rahmani, till nyhetsbyrån Irna.
Bland de gripna fanns män med spetsiga cowboy-boots och kvinnor som bar tajta byxor och höga stövlar. Enligt Rahmani har också fem barberare tvingats stänga och ytterligare 20 fått varningar för att ha ”förordat västerländska frisyrer”.

Samtidigt har tankesmedjan Heritage Foundation offentliggjort en rapport där man varnar tillträdande president Barack Obama om att Iran snart kan ha kärnvapen och att han måste vidta åtgärder, Yes, a Nuclear Iran Is Unacceptable: A Memo to President-elect Obama.
Man pekar på att FN inte fungerar när det gäller att utfärda hårdare sanktioner mot Iran, eftersom Kina och Ryssland bromsar. FN är ingen framkomlig väg om man vill stoppa ett framtida kärnvapenkrig startat av fundamentalisterna i Teheran. Svaret bör bli samarbete mellan nationer utanför FN för att upprätta stränga ekonomiska sanktioner mot regimen, samtidigt som militära insatser förbereds.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen