Tony Blair gillar Obamas utrikesutnämningar

Tony Blair var som brittisk premiärminister en av arkitekterna bakom Irakkriget och har aldrig tvekat på att befrielsen av Irak var rätt. Han ger nu ett gott betyg åt de personer som tillträdande amerikanske presidenten Barack Obama nominerat till att sköta utrikespolitiken, där flera Irakkrigsförespråkare ingår. Times skriver i Tony Blair hails Obama’s ‘A-team’ for peace:

Han säger att Obama redan visat sin avsikt att ”regera djärvt från mitten” och beskriver hans utrikespolitiska nomineringar som ”i hög grad ett A-team”.

Idag är Tony Blair sändebud i konflikten mellan Israel och palestinierna för kvartetten EU, USA, Ryssland och FN. Han ska i veckan träffa general James Jones, som är nominerad till presidentens säkerhetsrådgivare, och Hillary Clinton, tillträdande utrikesminister.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen