Villy Bergström: S-ledningen är en tragik

Den socialdemokratiske redaktören, ekonomen och tidigare vice riksbankschefen Villy Bergström är i sin krönika i Dalarnas Tidningar inte nådig mot sitt parti i Dalarnas Tidningar, S-ledningen är en tragik:

Därför är det en tragik att mitt gamla ärofyllda parti är utan kompetent ledning … Och jag är bedrövad över att partiledaren inte kan tala med auktoritet om den systemkris som uppstått när marknadsekonomin visar inneboende instabilitet … Socialdemokratin behöver i dessa tider all kompetens, men Sahlin har gjort sig av med duktigt folk och är på väg att tappa bort ett till synes ointagligt försprång framför allianen.
Vi skådar kanske just nu kapitalismens och marknadsekonomins slutliga triumf: Socialdemokratin formulerar ingen politisk kritik av systemets sammanbrott, agerar bara reaktivt och föreslår vällovliga stimulanser av traditionellt slag.

Även om jag inte delar Bergströms politiska åsikter, tror jag han har rätt i att kompetens har blivit socialdemokratins värsta svaghet. Man har inga företrädare som byggt trovärdighet på kunnande och insikter. Det är gaphalsarna som tagit över internt.
Dessa demagoger kan elda på redan övertygade, men de skrämmer samtidigt skiten ur osäkra väljare. Allt medan Fredrik Reinfeldts resonerande är inbjudande just för denna allt större och lättrörliga väljargrupp.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen