Stimulans kommer nu i form av sänkta skatter

Medelinkomsttagarna kan räkna med åtskilliga tusenlappar i sänkt skatt nästa år, skriver TT i Flera tusen mer i plånboken 2009. Tjänstemän inom privat sektor får skatten sänkt med drygt 10.000 kronor om året eller 865 kronor i månaden nästa år. Det visar Skatteverkets preliminära skattetabeller för nästa år.

— Det ser ljust ut för 2009, säger Annika Creutzer som är chefredaktör för Privata Affärer. För att hålla igång industrin ser regeringen säkert gärna att löntagarna använder utrymmet för att konsumera mera, säger hon.

Många kan räkna med en rejäl skattelättnad nästa år, skriver DN i Medelinkomsttagaren får 3.800 kronor mindre i skatt.
Här finns alltså de allmänna ekonomiska stimulanser som flera röster i svenska debatten efterlyst som en följd av finanskrisen och lågkonjunkturen. De inträder 1 januari. Och det förklarar varför regeringen inte sprungit ut med ”krispaket” för att tillgodose panikkänslorna inom socialdemokratin.
Oppositionen vill höja bidragen. Regeringen sänker skatterna.
Gissa vilket som ökar friheten och självständigheten hos medborgarna!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen