Guvernör och Obama-supporter arresterad

Guvernören ville sälja Barack Obamas senatsplats till högstbjudande. FBI ser det som en av de värsta korruptionsskandalerna på länge. Och Obama kan bli indragen. Hur mycket visste han? Obama själv säger, som han gjorde om Jeremiah Wrights hatfyllda predikningar, att han inte hade en aaaaaning.
Men guvernör Blagojevich stöttade Obama i hans valkampanj, och Obama stöttade Blagojevich i guvernörsvalet. Av FBI:s avlyssning framgår att Blagojevich inte gör något utan att få betalt. Har Obama betalt något? Den frågan seglar nu upp som ett allt mörkare orosmoln inför Obamas installationsfestligheter i januari.
ABC News rapporterar Questions Arise About the Obama/Blagojevich Relationship, Miami Herald skriver Blagojevich scandal creates distraction for Obama transition, AP meddelar Obama works to distance himself from Ill. governor och Time i Can Obama Escape the Taint of Blagojevich?
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,)

Rulla till toppen