Skattechock vid regeringsskifte

Nu när s-mp-v bestämt sig för att utgöra ett samlat regeringsalternativ är det dags att fråga vilken politik de står för. I debattartikeln Skattechock vid regeringsskifte i Östersunds-Posten skriver Robert Gidehag, vd vid Skattebetalarna:

Återinförd förmögenhets- och fastighetsskatt hotar om oppositionspartierna vinner nästa val. För många innebär det kraftiga skattehöjningar … Om vänsterpartiet får som de vill drabbas 230 000 småhusägare i Sverige av en skattehöjning på 1.000 kronor i månaden.

Ja, och till det ska läggas höjningar av inkomstskatten för vanliga inkomster. Nästa val kan bli ett skatteval, där vi har att välja mellan successivt sänkta skatter och färre i bidrag, eller kraftigt höjda skatter och högre bidrag. Ett intressant val, och de bör ställas emot varandra på det allra mest tydliga vis.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen