Satir: skandal i historiskt perspektiv

Den här satirteckningen fick mig att garva gott. Glenn McCoy visar hur Abraham Lincoln, som alltid var stolt över sin delstat Illinois (där också Chicago ligger), nog skulle vilja påminna om att han faktiskt föddes i grannstaten Kentucky sedan mutskandalen med demokratiske guvernören Blagojevich börjat rullas upp. 

Abraham Lincoln är den politiker jag tycker är mest spännande att läsa om, både om hans filosofiska tänkande och hans praktiska handlag. Det är enastående hur väl han lyckades inte bara spela skjortan av sina rivaler utan faktiskt också fick dem att jobba för honom och hans upplägg. Det finns helt makalösa drag av Lincoln, där han når häpnadsväckande effekt samtidigt som han visar stor finess.
Tips på helgläsning: Lincoln – frihetens främste statsman och Lincoln räddade Jefferson.

Rulla till toppen