Obama till Europa: sänd fler trupper till Afghanistan

Nu kommer de att sättas på prov, alla de som fördömt president Bush för att han gör saker på egen hand, och krävt ökat samarbete och multilateralism. President Obama vill samarbeta och därför kommer han att ställa krav på Europa att bli aktivare i världspolitiken, istället för att bara sitta på åskådarläktaren och bua USA:s insatser på planen. Svenska Dagbladet rapporterar i Obama kräver fler insatser av Europa:

Presidentkandidaten Barak Obama var omvärldens favorit. Men president Obama vill att européerna gör mer för världen. Överst står militära och civila insatser i Afghanistan …
– Den nya administrationen kommer att vända sig direkt till Europa och säga: “vi vill arbeta tillsammans, vi vill konsultera er, vi vill höra era idéer. För att vi slutligen ska lyckas i Afghanistan, krävs det ansträngningar av oss alla. Så vad kan ni göra? “, förklarar karriärdiplomaten Kurt Volker i Natohögkvarteret.

Blir intressant att höra vad åskådarna på läktaren svarar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen