Obama kritiseras nu öppet av framstående partikamrater

Många höjde på ögonbrynen när det blev känt att Barack Obama ombett pastor Rick Warren att leda bönen under presidentens installationsceremoni 20 januari. Det är ett oerhört hedrande uppdrag som därmed går till en av den kristna rörelsens nya ledargestalter i Amerika. Rick Warren leder Saddleback Church i Kalifornien, en av de snabbast växande kyrkorna i USA.
Nu protesterar en tungviktare i kongressens, Barney Frank, mot partikamratens val av pastor, Obama’s Choice of Pastor Warren a ‘Mistake,’ Barney Frank Says:

— Med tanke på hur betydande detta hedersuppdrag är, finner jag och många andra valet personligen kränkande, med tanke på vad han faktiskt sagt. Jag anser valet vara ett misstag av den tillträdande presidenten.

Bland vänsterbloggar fördöms Obamas val av pastor med ord som avskyvärt och vedervärdigt, rapporterar vänstersiten Huffington post i Rick Warren, Obama Invocation Choice, Causing First Real Rift With Progressives.
Barack Obama vill uppenbarligen bjuda in hela amerikanska folket till hans installation som president. Det ligger en tung symbolik i Obamas val: han väljer en pastor med starka rötter i den kristna rörelsen. En populär pastor, som samtidigt inte är dogmatisk på samma sätt som de äldre ledarena i “den kristna högern”. Warren har, längre än Obama, talat om behovet av att ena nationen och visa respekt för dem som inte håller med.
Jag ser det som ett klokt val av Obama. Men frågan är hur länge vänsteraktivisterna kommer att respektera Obama.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen