Obama ger USA två regering till priset av en

I Wall Street Journal resonerar Gerald Seib över de väldigt skilda ministrar och rådgivare han utser att ingå i hans administration, Obama Team Takes Two Shapes:

Den tillträdande presidenten ger landet två regeringar till priset av en. Den första är fylld med politiska veteraner från Washington. Det är teamet som tillfredsställer moderater och även en del republikaner, lugnar de finansiella marknaderna — och gör demokratiska partiets aktivister besvikna och vilsna, de undrar vad allt tal om förändring handlade om.
Den andra vågen av utnämningar innehöll mindre kända namn, nya ansikten som mer liknade de utlovade agenterna för förnyelse …
Denna mix av gammalt och nytt, kontinuitet och förnyelse, stämmer med “No Drama Obama”-stilen som avvisar snabba rörelser åt något håll. Det har skapats en regeringsuppsättning som är svår att ideologiskt placera, precis som Obama var som kandidat. Det som den tillträdande presidentens team präglas av mer än något annat är: pragmatism.

En intressant analys — så här långt. Det är ju vad Obama-administrationen efter tillträdet faktiskt beslutar som kommer att avgöra hur man ska tolka den politiskt.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen