Krig i Rosengård

Samhällsupplösningen och laglösheten breder ut sig. I stadsdelen Rosengård pågår något som liknar krig. Brandbomber och mordbränder är vardag. Räddningstjänsten kan inte rycka in och släcka eftersom de blir attackerade.
Det är som i Mellanöstern, menar en boende i området till SVD, Jag blir orolig för vår säkerhet, Slangbomber mot polisen i Rosengård, Kvällsposten i Rosengård brinner och Sydsvenskan skriver i Brandmän och polis tvingades på flykt:

Våldsamma upplopp blossade återigen upp på Rosengård på torsdagskvällen. Området kring bensinmacken på Ramels väg förvandlades till en krigszon.

I Newsmill skriver fritidsledaren och boxningstränare i Rosengård ”Dallas”, Rosengårds föräldrar måste börja ta sitt ansvar:

— Vad som just hänt i Rosengård är inte en konflikt som i grunden handlar om religion. Den handlar om brist på kommunikation och ungdomar och föräldrar som inte tar det demokratiska ansvar som de borde.

Integrationsminister Nyamko Sabuni instämmer och framhåller föräldrarnas ansvar för det som händer:

— När människor tar hjälp av våld för att göra sina röster hörda är det ett hot mot demokratin, säger hon i SVT:s Debatt.

Så är det. Beteendet är oacceptabelt. De som deltar i striderna måste ställas till svars och dömas. Vi kan inte ha ett samhälle som rycker på axlarna, då kommer upploppen att sprida sig och bli allt värre. Tyvärr är det dock det som kommer att ske. Det finns inga auktoriteter i Sverige och skulle någon agera kommer massmedierna att framställa de som agerar som värsta sortens svin. Att upprätthålla ordningen är i journalistkretsar något fruktansvärt, man ställer sig på ligisternas sida och talar om polisstat och ännu grövre anklagelser.
Ligisterna utmålar sig redan som ”offer” som det är synd om, och journalisterna är snabbt med på tåget. Kontraktet för en källarlokal har sagts upp. Det accepteras inte. Den liberala rättsstaten med äganderätt och kontraktsrätt gäller inte i Rosengård, där gäller den anarki som frodas på så många andra håll i världen och som håller samhällen i fattigdom och misär.
Är det bara genom att låta Rosengård brinna ner till grunden, som det kan göras fullständigt klart att den här typen av agerande har allvarliga konsekvenser?
(Andra intressanta bloggar om , ,, , , , )

Rulla till toppen