John F Kennedys dotter blir senator?

När Hillary Clinton lämnat sin plats som senator för New York för att bli utrikesminister, utser guvernören i delstaten helt på egen hand hennes efterträdare fram till nästa val, 2010. Enligt CNN spekuleras det i att John F Kennedys dotter Caroline Kennedy är intresserad, Senate seat for Caroline Kennedy would extend legacy.
Fram till för ett år sedan höll hon sig undan offentligheten i allmänhet och politik i synnerhet. Men sedan hennes farbror och Kennedyklanens patriark Ted Kennedy blivit sjuk, har hon tagit på sig uppdraget att företräda familjen utåt. Som senator skulle hon se till att det fortsätter finnas en Kennedy i centrum av amerikansk politik.
Fördelen för demokraterna att utse henne är att hennes kändisstatus gör det enklare att samla in kampanjmedel, något som visade sig vara avgörande i årets presidentval. Nackdelen är att politik blir något för kändisar, inte för vanligt folk.
(Andra intressanta bloggar om , , ,)

Rulla till toppen