Hundratals forskare kritiska mot växthuseffekten: globala temperaturen faller

Hundratals forskare tar nu öppet avstånd från FN:s klimatpanel, IPCC, och lögnerna om att forskarvärlden är enig om att människan skapar växthuseffekten, UN Blowback: More Than 650 International Scientists Dissent Over Man-Made Global Warming Claims.
Trots förra årets IPCC-deklaration om att förändringarna i kliamatet ”otvivelaktigt redan sker och orsakas av mänsklig aktivitet” ifrågasätter fler än 650 internationella forskare, varav flera varit medlemmar av FN:s klimatpanel, utlåtandet i en ny rapport till amerikanska Senaten.
Atmosfärforskaren Joanne Simpson skriver, ”Eftersom jag inte längre arbetar för någon organisation eller erhåller anslag kan jag vara uppriktig … Som forskare förblir jag skeptisk.” Kollegan Stanley Goldenberg säger, ”Det är ren lögn när medierna framställer det som att få forskare avviker från uppfattningen om mänskligt orsakad global uppvärmning.” Och Nobelpristagaren i fysik Ivan Giaever förklarar: ”global uppvärmning har blivit en ny religion.”
Samtidigt publicerar det klimatkritiska institutet Science and Public Policy Institute, SPPI, fakta som visar att den globala temperaturen faller och att det nu är lika kallt som 1980, ScareWatch. De sätter också temperaturförhöjningen de senaste hundratalet åren i sitt historiska sammanhang, och visar att ökningen ingalunda är unik. Det har varit betydligt varmare under tidigare skeenden, långt innan mänsklig aktivitet ens kunde misstänkas orsaka några problem.
Jag är inte vetenskapsman och kan inte avgöra vad som gäller, men det är en skam att FN och andra försöker tysta debatten och den kritiska granskningen av ett så komplext och svåröverskådligt tema som klimatet.
Forskning kräver öppenhet, och att kritiska invändningar tas på allvar. Att agera på motsatt sätt — så som världssamfundet gjort under flera år — inger inget som helst förtroende i mina ögon. Oviljan att hantera kritik är ett bevis på att prognoserna om uppvärmning på grund av mänsklig aktivitet saknar seriösa bevis och inte tål att ifrågasättas.
Just därför ska det ske!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen