Fredspristagaren Martti Ahtisaari: gå med i Nato

I en intervju som SVT Uutiset visade en del av, förnyar förre finske presidenten Martti Ahtisaari, som idag tog emot Nobels fredspris, sitt budskap om att Finland borde lämna neutraliteten bakom sig. Han har flera gånger tidigare förespråkat att Finland borde söka Nato-medlemskap:

Ahtisaari sade i [finska] Yle att det lönar sig för Finland att ansluta sig till Nato med tanke på den fredsbevarande verksamheten … Ahtisaari ser Nato mer som en organisation som förverkligar fredsbevarande operationer än som en militärallians.

Han är irriterad över att det inte åtminstone blir en öppen diskussion i frågan. Om det kan man ju inte annat än hålla med honom, för det gäller ju i ännu högre grad Sverige.
(Andra intressanta bloggar om , ,, , , , , , )

Rulla till toppen