EU ger halv miljard till Pakistan i terrorkampen

På måndagen beslutade EU med utrikeskommissionären Benita Ferrero-Waldner i spetsen att höja biståndet till Pakistan till en halv miljard kronor, rapporterar Deutsche Welle i EU Increases Pakistan Aid as Islamabad’s Crackdown Continues:

Eu har sedan 1976 givit omkring 5 miljarder kronor i bistånd till Pakistan, och kommissionären medgav att ökade insatser i korruptionsbekämpning och stärkt säkerhet behövs för att garantera att de nya bidraget används effektivt. Hon tillade att det också ligger i Indiens intresse att stärka Pakistans demokratiska institutioner för att kunna slå ut terrorismen.
Kommissionären lovordade Pakistans räd mot ett misstänkt träningsläger för militanta, vilken resulterade i fängslande av den misstänkte arkitekten av attentaten i Bombay 26 november.

Ja, det är nog bäst att ha sträng kontroll över hur pengarna används. Det känns inte helt rätt att betala ut ökat bistånd, desto värre terrordåd som begås…
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , ,)

Rulla till toppen