En lagom jul

Det mesta är väl sagt om julen och vad vi kan och bör använda den till, men i år har nog Jimmy Fredriksson i Göteborgs-Tidningen sammanfattat det bäst, Göra sin plikt?

Men när de kommersiella hysterikerna försöker få oss att tro att vi genom att köpa en ny platt-tv varje jul inte bara blir lyckligare utan också bidrar till landets ekonomiska framtid, då finns det all anledning att dra öronen åt sig.
Den reaktionen kan med fog upprepas när den motsatta sidan – klimathysterikerna – försöker få oss att avskaffa all konsumtion överhuvudtaget för att den genererar växthusgaser och utarmar jordens resurser.
Vanliga hederliga medborgare vill nog helst ha ett mellanting.
De vill inte köpa en massa onödiga prylar och dyra kläder bara för att rädda landet och de tror inte att de kan rädda planeten genom att vrida historien 100 år tillbaka i tiden. De vill ha lugn och ro, träffa släkt och vänner, få tid med familjen, äta gott och länge och kanske gå på mellandagsrea om det inte är för mycket folk.
En lagom jul.
En sådan vill vi ha!

Just så. Exakt så.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen