Har glansen kring Kennedy falnat?

Kanske trodde Caroline Kennedy, dotter till president John F Kennedy, att hon skulle få Hillary Clintons plats i senaten serverad på en silverbricka, så fort hon bad om den.
Men allt fler demokrater i New York har irriterats över hennes anspråksfulla uppträdande, rapportrar New York Times i Resistance to Kennedy Grows Among Democrats:

Motstånd mot Caroline Kennedy har vuxit framr bland demokratiska politiker i takt med att hon ökar trycket för att få efterträda Hillary Clinton i senaten. Guvernören David Paterson har blivit irriterad över uttalanden om att valet av henne är oundvikligt, enligt en källa, och andra ledande partiföreträdare ställer sig frågande inför hennes nära band med New Yorks borgmästare Michael Bloomberg, som vann valet som republikan men nu är oberoende.
Guvernören är frustrerad eftersom han anser att han givit Kennedy chansen att demonstrera sina politiska kvalifikationer, men att hennes rådgivare istället utnyttjat tillfället att sprida en uppfattning om att senatsplatsen redan är hennes. Guvernören anser att det är ett försök att pressa in honom i ett hörn.

Dessa hårdhänta takter känns igen från den äldre Kennedygenerationen. En Kennedy SKA ha det man anse tillhör honom/henne. Vi får se om den attityden fungerar på 2000-talet.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen