Blago-gate tema i söndagsshowerna

Så gott som alla amerikanska TV-kanaler har en påkostad politisk söndagsshow, och ett återkommande tema i dagens upplagor var tillträdande presidenten Barack Obamas hantering av skandalen kring guvernören, partivännen och supportern Rod Blagojevich, som förra veckan av FBI i handklovar fördes till förhör om korruption.
I Meet the Press anser man det klantigt att Barack Obama inte omedelbart sa att hans stab självklart har haft kontakt med guvernören om vem som ska efterträda Obama i senaten. Varför ljög man och sa att man inte haft några sådana samtal? Ingen skulle ha misstänkliggjort det. Men sedan Obama förnekat, uppstår tvivel.
I Fox News Sunday konstaterar man att Chicago än en gång visat upp sitt fula tryne: den politiska korruptionen inom det styrande demokratiska partiet. I dessa dagar borde glansen från Obamas framgångar skina över Chicago, men istället är det Chicagos mörka skuggor som jagar Obama.
Eftersom guvernör Blagojevich trotsar alla krav på hans avgång, kan skandalen kommer att pågå under många månader. Särskilt om den sittande guvernören hamnar inför federal domstol, åtalad för mutbrott och korruption. Blago-gate kan bli en långdragen historia, och skandalen kan växa om guvernören för att hämnas avslöjar andra Chicago-politikers hemligheter. Just som många av dem just blivit befordrade till Vita huset av Barack Obama.
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,)

Rulla till toppen