Ros och ris i andra bloggar

Här några exempel på vilka reaktioner den här bloggen skapat hos andra den senaste veckan:
Gryningens ljus hävdar att jag har fel om Halal-tv och att Atatürk inte alls förbjöd slöja i Turkiet, eftersom det finns bild där hans fru bär slöja. Ja, men bilden är ju tagen innan han kom till makten och innan hans fru Latife var föregångare i att lägga av sig slöjan som bevis på modernitet (se min kommentar till ny biografi om Latife). Detta var 1920-talets Turkiet. Halal-tv vill föra muslimer tillbaka till tiden dessförinnan! Snacka om reaktionära krafter på SVT. Erik Svanbo skriver i samma ämne: “Det finns också en tendens att klumpa ihop all islam och sätta extrema muslimer som företrädare. Se Halal-tv, ett utmärkt bevis på detta”
Jonas Grafström noterar min jämförelse om “att Sahlins förtroendesiffror närmar sig Bushs”. Fredrik Antonsson skriver om samarbetssvårigheterna inom vänsteroppositionen: “Skulle inte Uppdrag Granskning kunna få in en dold kamera på dessa möten? Det skulle bli politikens svar på Jackass.” Claes Krantz skriver: “Ohly har ju också sagt att han är redo att fälla en regering han inte sitter med i. Vilket ju i så fall blir: ‘rösta på v för fyra år till med Reinfeldt’.”
Mattias Lundbäck skriver med anledningen av Bo Rothsteins utfall mot bloggosfären, “Men ärligt talat står det väl en hel del trivialiteter i kvällspressen också?” Stefan Karlsson påpekar att Rothstein själv inte är sen att gå till personangrepp, det han kritiserar bloggar för att göra. Same same but different har haft mejlväxling med Rothstein, där han tydligen skruvar upp sin kritik och nu dömer ut alla bloggar som rasistiska.
Henrik Alexandersson tar upp tråden om att Barack Obama till stabschef i Vita huset utsett en av de skyldiga till bolånekrisen: “Man kan bli nervös för minde.” Gunillas dagbok refererar till de höga förväntningarna på Obama.
Bloggen Amerikanska nyhetsanalyser tar upp temat att svensk media mystifierar Sarah Palin och hennes tro.
Reflexions of Red anger en förklaring till varför förtrycket i Burma kan fortgå: Kinas osläckbara törst på råvaror leder till exploatering av såväl Afrika som Burma – en modern kolonialism.
(Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen